O nama

POVIJEST NASTANKA, RAZVOJ I OPIS POSLOVANJA 

Poduzeće ROT marine d.o.o. je osnovano 1990.g kao izazov novih demokratskih promjena društva za razvoj poduzetništva.

ROT marine d.o.o. od svojih početaka se bavi projektiranjem, izvođenjem elektro radova i izradom elektro rasklopa u pomorstvu, brodogradnji i građevinarstvu, te stečenim dugogodišnjim iskustvom danas posluje na tržištu kao tvrtka za savjetovanje, projektiranje i nadzor u elektrotehnici.

U svom dosadašnjem periodu postojanja ugovaranjem poslova sa renomiranim hrvatskim tvrtkama kao što su KONČAR , BRODOSPLIT, TANKERSKA PLOVIDBA ZADAR, MEDITERANSKA PLOVIDBA KORČULA i niz manjih privatnih brodovlasnika izveden je niz uspješnih projekata i elektro radova instalacija i rasklopa u pomorstvu i brodogradnji. 

 

 

Ugovaranjem elektro radova instalacija sa poduzećem DAL KONING d.o.o. i kasnije ELANIJA d.o.o. započinje razvoj i u građevinarstvu te izgradnjom najvećih stambenih građevina u Splitu, zapošljava veći broj inžinjera i djelatnika te broji ukupno do 50 djelatnika elektro struke.

 

Elektro radovi se proširuju na industriju,trgovinske i turističke objekte te ROT-marine d.o.o. projektira i izvodi najveća nova splitska stambena naselja kao što su Pazdigrad, Kila, Žnjan i niz većih i manjih trgovinskih objekata, hotela, banaka, marini te ostalih poslovnih prostora uglavnom na području Splita i bliže okolice.

 

Također surađuje sa Hrvatskim cestama i HEP-om te su izvedena uspješna vlastita rješenja uzemljivača na kraškom loše vodljivom području Kozjaka i Križice.

U brodogradnji se izvodi elektro rasklop najvećih glavnih rasklopnih ormara snaga više MW kao i pultevi upravljanja navigacijom, strojarnicom i brodskim teretom sa izradom kompletne radioničke dokumentacije.

Također razvija vlastita rješenja inteligentnih stanova te sudjeluje u razvoju iskorištenja obnovljivih izvora energije u smislu korištenja toplinske crpke na principu GEO sondi i GEO podzemnih voda.

ROT-marine d.o.o. još od 2008. godine nastoji u osnovni standard stanovanja uvesti inteligentan stan po pitanju zaštite od požara, poplave, curenja plina te kontrole pristupa kao i centralnog upravljanja rasvjetom i klimatizacijom.

ROT-marine među prvim projektantima i izvođačima u Splitu, a i u Hrvatskoj od 2011. na višestambenom naselju “KILA”, POS-ovih stanova u Splitu, uvodi u standard ICT opremanja stambenih zgrada svjetlovodnim priključkom do svakog stana.Ugovaranjem poslovne suradnje sa tvrtkom ABIS SAVJETOVANJE d.o.o. 2012. godine započinje projektiranje elektroinstalacija niza luksuznih vila i kuća za odmor.